Кефал на жабче

За добър улов на кефал смятам че жабчето за стръв е ключа към успеха.Пробвал съм на кус кус на бял червей на хляб въобще на какво ли не но като жабчето по голяма слука не съм имал.Воблерите също дават добри резултати но при няколко скъсвания за един ден риболова става доста скъп.Едрия кефал е удоволствие да се лови аз го търся предимно в средно дълбоките и дълбоки вирове близо до камани или корени където има надвиснали дървета и дупки из между корените в които се крие.

Коментари

тази статия има 3 коментара. Не бъди срамежлив - остави своя коментар!

 • vwsport
  vwsport
  13.09.2011
  22:50

  да наистина малката жабка е много добра стръв за клена,но за жалост малко са местата където има трофейни кленове,които да поемат жабчето.Освен клен съм хващал и много добри костури на жабче

 • galin
  galin
  14.09.2011
  02:48

  Съгласен съм напълно. 2009 бях за три дни на река Искър при село Брусен. Лових само с изкуствени примамки- блесни и воблери, имах добри резултати, но кефалите бяха средни по размер. Видях няколко от местните колеги обаче да ловят на дъно, на малко жабче. Ударите на кефалите бяха жестоки и излизаха парчета от килограм и нагоре.

 • MCfaraona
  MCfaraona
  14.09.2011
  19:51

  ще си изкажа и аз мнението тъй като от доста време ловя на жабе по река марица тая година там почна да зима на посочената стръв доста от рано края на юли месец Любо за да уловиш кефал на жабе не е нужно тои да е трофеен хващал сам риби по 200 гр и то на не толкова дребни жабета обикновено закачам жабите за устата при удъра наи често кефала сваля кожата на жабката и буквално изсмуква вътрешностите често успява и да свали жабето от куката ловя ги на много бавни изтичания като утежнявам с 5,6 грама олово и оставям около 2 метра дълбочина за да се влачи бавно успешно се лови и на телефон преутежнява се плувката и се застопорява в прехода м/у плитко и дълбоко най често слагам куки 10 номер на този метод с стръв скакалец тва лято излизаха и сомчета до 5 кг по мои наблудения жабките с зелен гръб са по предпочитани дано сам помогнал наслука;)
  ps:нямаше време за препинателни знаци;)

Трябва да сте влезнали в системата за да напишете коментар.
Към страницата за логин.

All rights reserved TopBG.org