Пролетни щуки

Написано от galin на 11.04.2012 год. пиши по темата
Пролетни щуки Здр,
Такива излети като този който имах миналата седмица в четвъртък се случват рядко, но когато се случат се помнят цял живот.
Член съм на един риболовен клуб, чиито езера са в западните покрайнини на Лондон. Имат доста водоеми и реших да отида на езеро където още не бях ходил.
Пристигнах към 10 сутринта и в комплекса се оказа че има 4 водоема с различни размери. За един от тях четох че има щука и костур и затова бях приготвил блеснарската си екипировка. Времето беше страхотно, слънчево и топло. От годините опит с щуката, най-добри резултати на блесна съм имал в ранна пролет и се надявях на слука. Повечето колеги видях че търсеха шарана и платиката и бяха разпънали артилериите.
Започнах от единият край на езерото с въртяща блесна номер 4. Дълбочината не бе повече от 1.5м. Имаше едно дърво в средата на голям залив и се опитах да заметна до него. На третото замятане обирах блесната бавно с леки придърпвания. На два метра от брега видях силуета на блесната и светкавична атака от щука. След малко шляпане красавицата беше на брега. Бях сам, но един колега дойде да ме снима.
Преместих се няколко метра по-нататък и отново удър, буквално из под носа ми, видях как се изтрелва от клоните на едно потънало дърво. Същият размер красавица. Колегата ме снима отново.
След това продължих на плиткогазещ воблер. На кратко хванах още десет щуки, няколко се откачиха и имах не малко пропуснати кълванета. Беше умопомрачителен риболов. В един плитък залив с дълбочина 30 см хванах две красавици направо на повърхността. Гледката на щракаши челюсти е страхотна.
Щуката кълвеше на всякакви блесни и воблери, както близо до брега така също и по навътре. Всички разбира се ги пуснах обратно и към два часа след обед спрях да ловя за да асимилирам това което се случва. Казах си стига толкова, прибрах блесните в колата, изкарах един фидер и се наредих до колегите за шаран и платика. Дремах до вечерта без да имам пипане на белият червей.
Наслука на всички

Коментари

тази статия има 3 коментара. Не бъди срамежлив - остави своя коментар!

 • vwsport
  vwsport
  26.03.2012
  22:06

  Ехааа браво галине супер риболов си спретнал :)

 • Kiro Spirtov
  Kiro Spirtov
  26.03.2012
  22:52

  Екстра излет и хубави щуки,не може да няма по-едри.

 • Васил Лазаров
  Васил Лазаров
  27.03.2012
  08:41

  Перфектен риболов се е получил !!

Трябва да сте влезнали в системата за да напишете коментар.
Към страницата за логин.

All rights reserved TopBG.org