Първоаприлска Пъстърва

Написано от galin на 03.04.2010 год. пиши по темата
Първоаприлска Пъстърва Дълга ми се стори тази зима. Служебни и лични ангажименти все ме възпрепятстваха да отида за риба. На първи април обаче като на шега си казах отивам и това е. Дестинацията е мое любимо място: Syon Park в запъден Лондон:

http://www.alburyestate.com/syon.aspx

Пристигнах на езерото към 10 сутринта, имаше още двама риболовци. Никой не беше хванал още. Ибрах си едно хубаво местенце, и започнах да замятам. Дълбочината на езерото е неповече от 1.5м и рибата рядко взема на повърхността. Най-резултатно е да се търси на дълбочина около метър. За това езеро използвам плаващ шнур, лидер около 1.80м и мухите са обикновенно Green Damsel или Marabou Tail Damsel. Tези мухи са утежнени допълнително с метална съчма до ухото на куката, което улеснява бързото им потъване. След замятане изчаквам около 10 секунди преди да почна да убирам. Прибирането на шнура трябва да бъде бавно за да не се дигне мухата в горните водни слоеве. Обикновенно опитвам различни методи на прибиране, един път по рязко, следващ път по-плавно, важното е мухата обаче да стои в долните слоеве. Особенно при ветровите време, да се търси риба в горните слоеве е загуба на време.
Не след дълго единият колега закачи прилична пъстърва. След по малко от 15 минути ми одари почти до брега. В този момент осъзнах че съм си забравил кепа сутринта в бързината. Разбира се изхода беше ясен, докато колегата дойде от отсрещния бряг да ми помогне с кепа, пъстървата се откачи. Много ме хвана яд на себе си и се преместих между двамата колеги за да може при следващ удар да ми услужат с кеп. Тогава пък за куцуз те и двамата почнаха да вадят а при мен никакви удари. Събрах си пак нещата и си отидох на моето място. Само след 10 минути и удар. Този път колегата отсреща спринтира и дойде на време с кепа. Американка към кило и нещо. Направих няколко снимки на рибата после премерен удар в задната част на главата с Priesta и в торбата.

http://www.youtube.com/watch?v=3Bh3R0Nk6qE

Заметнах и веднага удар, колегата с кепа още не се бе върнал на мястото си. Отново спринтира, но на пъстървата не и се чакаше той да дойде, направи две салта и се откачи. Реших, че е по-добре да си ходя и че няма смисъл да проверям спринтьорските умения на колегите (все пак и те са дошли риба да ловят).
Първата ми работа като се прибрах беше да си направя списък, който да окача над вратата и да чета преди да отида за риба. Така надявам се вече няма да забравя никога повече кепа си.

Коментари

тази статия има 2 коментара. Не бъди срамежлив - остави своя коментар!

 • vwsport
  vwsport
  03.04.2010
  14:24

  случва се на всички да си забравят по нещо, иначе евала за излета :)

 • galin
  galin
  29.04.2010
  21:43

  На мен май доста ми се събира да забравям напоследък

Трябва да сте влезнали в системата за да напишете коментар.
Към страницата за логин.

All rights reserved TopBG.org