Бяла мряна

Написано от galin на 09.08.2012 год. пиши по темата
Бяла мряна Мина доства време от този излет но все не оставаше ред да напиша за него. Преди месец с комшията решихме да отидем за няколко часа вечерен риболов на бяла мряна на река Colne в запъден Лондон недалеч от летище Heathrow.
Пристигнахме към 20:30, реката беше придошла от многото валежи и нивото се бе качило над обикновенното и беше лека замътена. Заметнахме на косъм на консервирано месо (luncheon meat) нещо като българското русенско варено. В тъмното мряната чудесно се ориентира къде е стръвта по миризмата на месото. Хвърлихме по две въдици, включихме алармите и зачакахме. Стояхме до четири сутринта и имахме общо шест удара от които две късания и две извадени мрени по-голямата от които е снимана на първата снимка.
След два дни отидохме отново на същото място но нивото на реката спадаше. Това се отрази много лошо на риболова и нямахме пипане. До нас един англичанин само успя да излъже една добра мряна (на втората снимка).

Коментари

тази статия има 6 коментара. Не бъди срамежлив - остави своя коментар!

 • grilot
  09.08.2012
  23:03

  Страхотни мрени, браво....а у нас пробвал ли си на такива мръвки да търси риба?

 • galin
  galin
  10.08.2012
  01:12

  Не съм пробвал в БГ, но не виждам причина да не върви и там на месо.

 • grilot
  11.08.2012
  07:54

  От вчера съм отпускар и имам планове да ходя за риба по Янтра около Търново. По реката има бяла мряна и сигурно ще проверя ще хареса ли русенско варено). Не знам само как ще се задържи на куката месото, ако не греша е малко като кайма! Това за което ти говориш, задържа ли се лесно на куката?

 • galin
  galin
  11.08.2012
  12:33

  Монтирам го на косъм, задържа се много лесно на куката защото е плътно. Не знам дали с българското русенско варено ще стане. Другият път като ходя ще направя видео какъв е монтажа.

 • galin
  galin
  11.08.2012
  12:36

  Ето консерва от Lucheon meat:
  http://www.blacksilverbaits.co.uk/Plumrose-Luncheon-Meat

  Месото е плътно и лесно се реже във всякакви форми. Освен това в Анлия, често виждам хора да ловят на парче наденичка или салам.

 • grilot
  12.08.2012
  18:33

  да видях го благодаря. като го гледам ми заприлича на шунков - салам. Утре ако всичко е на ред съм на реката и ако се случи нещо интересно ще пиша.

Трябва да сте влезнали в системата за да напишете коментар.
Към страницата за логин.

All rights reserved TopBG.org