Щука в Rickmansworth

Написано от galin на 07.04.2010 год. пиши по темата
Щука в Rickmansworth Днес решихме с приятелката ми да се поразходим в района на Rickmansworth в западен Лондон. Там има хубав канал и река, а също и голям парк. Взехме по два сандвича, аз грабнах и една въдица с кутия блесни. Викам си докато тя стои на някоя пейка и си почива аз мога да хвърля два-три пъти. Беше хубав ден и падна голямо обикаляне. Имаше доста хора и не ми се занимаваше да разпъвам въдицата. На връщане към колата обаче минахме по друг маршрут, който вървеше край много хубави езера. На едно от тях имаше ветроходни лодки и някакво състезание. Казах си на майтап хайде да пробвам тук няколко пъти. Използвах влакно с дебелена 0.20 мм, малка въртяща блесна номер 1- Мепс и никакъв метален повод защото се надявах само на костур. Вятърът беше много силен и след второто замятане ми оплете влакното в клоните на една върба под която се опитвах да заметна. Опитах се да откача блесната, но риска да цопна във водата беше голям и след като направих шоуто на десетина кибици, които се бяха събрали да ме гледат се отказах да я спасявам и скъсах. Приятелката ми умолително ме гледаше и погледа и казваше хайда да си ходим тук няма риба, а по насмешките по лицата на събралите се наоколо сиирджии разбрах, че ме мислят за смахнат. Стиснах зъби, завързах нова блесна, Blue Fox Number 2 и заметнах под същата върба. След около два метра равномерно обиране на влакното последва удар и приятната тежест на рибата отсреща. Веднага ми стана ясно, че не е костур а щука. С 0.20 влакно, без кеп и без метален повод шансовете да я изкарам не бяха много големи. Въпреки това след кратко разиграване успях да я извлека на брега. Приятно е усещането да видиш физиономиите на кибиците наоколо как се сменят.

http://www.youtube.com/watch?v=8pn6In1l2XU

Направихме снимка и я пуснах обратно във водата.

http://www.youtube.com/watch?v=b8NjyhFzFng

Веднага сложих метален повод, нова блесна Blue Fox Number 4 и заметнах по диагонал към няколко надвесени дървета. На второто замятане последва свиреп удар. Рибата излезе на повърхността, обърна се и се откачи. Ударът беше на около 6 м от брега, щуката към 5 кг. Хвърлих веднага на същото място и както предположих удари отново. Този път не оказа много съпротивление и лесно я поведох към брега. След малко разиграване я извлякох, после снимки, бърз поглед към зяпачите, и обратно във водата.

http://www.youtube.com/watch?v=b2kuvLfECII

Причината да излезе толкова лесно беше, че блесната се беше закачила в хрилете и. Понеже не си носех металната ръкавица щуката ме ухапа доста лошо и буквално ми раздра палеца докато се опитвах да я освободя. Съвет от мен, ако щуката е голяма, нямате метална ръкавица по добре откъчете блесната като надигнете хрилните капаци, така опасността щуката да ви охапе е много по малка (това ако сте решили да я връщате обратно).

Коментари

тази статия има 2 коментара. Не бъди срамежлив - остави своя коментар!

 • vwsport
  vwsport
  08.04.2010
  00:01

  еее браво галине скрил си им шапката на околните.А Клиповете са супер направо ми се напълни адреналина с тази по едрата щука.

 • vlado_fidera
  vlado_fidera
  15.11.2010
  15:46

  Вашият коментар...Всеки рибар поне веднъж имал допир с тази прекрасна риба знае за какво става на въпрос.Тръпката е неповторима.Особено при борбата с едра щука.

Трябва да сте влезнали в системата за да напишете коментар.
Към страницата за логин.

All rights reserved TopBG.org