Весели празници

Написано от galin на 23.12.2012 год. пиши по темата
Весели празници Здр Колеги,
Първо на всички искам да пожелая Весела Коледа и добра слука с много положителни емоции през новата година.
В края на сезона е добро време за равносметка и гледайки назад мога да кажа, че за мен това беше годината на платиката и пъстървата.
Започнах сезона като се записах в нов риболовен клуб за който имах големи очаквания, ето линк към сайта им:
http://www.watfordpiscators.co.uk/
Клубът е добър и езерата добре поддържани, но трофейните екземпляри са малко и колегите стоят със дни за да хванат шаран над 10кг (време което аз нямам). Затова наблегнах на платиките които са в изобилие. Най-резултатният метод беше на фидер с къс повод и пелет за стръв:
http://www.youtube.com/watch?v=CY3j4BwkFls&list=UUFTrML5Y_6DKjGDIEvoATCA&index=1
Имах и няколко чудесни излета на река Колн в запъден Лондон където на малка рибка на плувка изкарах много добри костури. Изумителното бе, че реката е не по-дълбока от 50см а държи големи хищници.
Най-запомнящи обаче бяха два излета за пъстърва на язовира Бюл. Той е изключително красив и освен на муха е разрещено да се лови на блесна и плувка. При първият си излет успях да излъжа 7 а при вторият 17 пъстърви с тегло между 1.3кг и 1.7кг. Най-ефективни както винаги се оказаха въртящите блесни водени на самата повърхност. Предпочитани номера бяха номер 2 и 3. Малките плуващи воблери 3.5 см също се оказаха много резултатни:
http://www.youtube.com/watch?v=B3nLj1GTWTc
Тази година риболова на скумрия в Брайтън беше малко разочароващ. От трите пъти, които ходих само веднъж имах слука и изкарах към 20 скумрии. От колегите рибари чух че сезона бил слаб поради продъжителното лошо време, валежи и вятър.
Смятам по традиция да закрия годината на река Темза в квартала Шепъртън, търсейки хищници с помоща на греяно вино и скара.
Наслука на всички колеги.


Коментари

тази статия има 1 коментара. Не бъди срамежлив - остави своя коментар!

  • vwsport
    vwsport
    25.12.2012
    15:14

    Весела Коледа Галине! Да сте живи и здрави ти и семейството ти! много хубави излети си спретнал евала

Трябва да сте влезнали в системата за да напишете коментар.
Към страницата за логин.

All rights reserved TopBG.org