За пъстърва с махмурлук

Написано от galin на 27.04.2010 год. пиши по темата
За пъстърва с махмурлук В понеделник трябваше да почвам ремонт в къщи и затова в неделя бях решил прибирам се от работа (често работя в неделя) и лягам за да съм свеж на другия ден. Уви, отварям вратата, а у дома купон. Мога ли да легна. Квартирантката ми от Украйна празнуваше рожден ден. Дегостирах няколко пъти украинкса водка “Хлебний Дар”, пуснах им българският вариант на “Happy Birthday, тандрака тандрака” и заспах.

Сутринта беше зле. Не ми се и мисли за ремонт. Изпих един литър вода и си казах че деня е загубен. После викам абе я всичкко по дяволите, взех си кутията с мухите, кепа и мухарката и в колата. Отидох на http://www.alburyestate.com/syon.aspx

Това е любимот ми място за пъстърва. На 30 минути от къщи, в самия Лондон, а е толкова спокойно и приятно.
Направи ми веднага впечатление че нямаше много рибари. След около 2 часа безуспешно замятане и сменяне на мухи разбрах защо. Рибата не пипаше. По едно време всички си отидоха, останах само аз на езерото. Казах си ще стоя докато се мръкне. Надвечер дойдоха трима колеги и застанаха на отсрещният бряг. Не се мина много и извадиха по някоя пъстърва. Премистих се при тях и видях че ловят на черен базър. Застанъх до тях и започнах да мятъм. Нищо, само от време на време една американка около 3 кг минаваше величествено пред мен и патрулираше брега. Първия път като мина сърцето ми прескочи два пъти. После и стана навик и си обикаляше край брега без да обръща никакво внимание на мухите които пускахме под носа и. Накрая махмурлука ме надви, сложих един малък зелен дамзел, метнах навътре, оставих въдицата и седнах да си ям сандвича. Тъкмо се наместих и гедам шнура се отвива и заминава навътре.
Хвърлих сандвича и засяках. С две думи прилична американка над кило.

http://www.youtube.com/watch?v=KpnuhlcV6d0

После имах много добър удар, почти до самия бряг, към два килограмова американка но се откачи. След това си събрах чукалата и се прибрах по живо по здраво.

Коментари

тази статия има 3 коментара. Не бъди срамежлив - остави своя коментар!

 • vwsport
  vwsport
  27.04.2010
  16:49

  много е красиво там. Супер

 • galin
  galin
  28.04.2010
  15:20

  Душата ми се беше стегнала цяла зима и сега всяка възможност която имам гледам да отида за риба:)

 • vwsport
  vwsport
  28.04.2010
  21:46

  еее да така е и на мен много ми се ходи,но с тази забранаа.........

Трябва да сте влезнали в системата за да напишете коментар.
Към страницата за логин.

All rights reserved TopBG.org