Риболов на Блесна

Написано от vwsport на 13.05.2010 год. пиши по темата
Това е един много динамичен и увлекателен риболов. Практикуването му е свързано с честа смяна на местата и множество замятания. Единствения му съперник по динамичност е риболовът на муха. Екипировката при този вид риболов е сравнително малка, което е добре за подвижността по време на риболов. А сега основните елементи, необходими за риболова на блесна:
- Въдица - най - често изполвани са телескопите, заради комбинацията от лекота и дължина. Когато риболовствате на езеро, язовир или открита голяма река, може да ползвате телескопи с дължина около 3 м. Ако обаче ще ходите на места с гъста растителност и дръвчета, е по - удобно с къса въдица. Аз, например, в такива случай използвам едно телескопче дълго 1.60, което ми върши страшна работа.
- Макара - за нея казам само - лека, с голямо предавателно число, добре регулиран аванс. Макарата трябва да е лека, за да не ви уморява ръката при честите замятания. Голямото предавателно число ви е нужно, за да можете да вдъхнете живот на блесната. Добре регулираният баланс ще ви спаси от скъсване, когато удари рибата.
- Влакно - залага се на по - тънки влакна с голяма издържливост на удар или по - точно на разтягане. Всяко влакно си има определена степен на разтягане без това да влияе на качествата му. Тази степен е отбелязана на полката с влакното точно до килограмите, например 5.8 lb.
- Блесна - блесните са като плувките, има ги на пазара колкото искаш. Така че моят съвет отново е, купете си колкото можете повече. Най - често използваните блесни от българските риболовци са: клатушки, въртящи се и воблери. Като съберете от всички по-малко ще може да сте спокойни, че може да предложите пълно меню на рибата и ако откаже на една, то ще удари на друга.

Коментари

тази статия има 3 коментара. Не бъди срамежлив - остави своя коментар!

 • TeDi
  TeDi
  23.08.2011
  18:17

  Това ще ми бъде много полезно тъй като съм на 13 години и съм начинаещ.

 • danikl
  23.08.2011
  19:03

  Вашият коментар...Едно допълнение-започни на чист водоем,докато свикнеш да замяташ точно.Иначе,огледай се по тръстиката,на някои места е цъфнала с блесни и воблери.НА СЛУКА.

 • TeDi
  TeDi
  24.08.2011
  16:49

  благодаря много и на теб

Трябва да сте влезнали в системата за да напишете коментар.
Към страницата за логин.

All rights reserved TopBG.org