Farlows Lake Carp fishing

Написано от galin на 19.10.2010 год. пиши по темата
Farlows Lake Carp fishing Вчера както бях и решил направих шаранджийски излет. Запланувано бе да отида на Темза в Уиндзор, но преди да тръгна се отбих в рибарският магазин до вкъщи да си купя протеинови топчета и рибарите там ме разубедиха да ходя на Темза и ми посъветваха да отида на Farlows Lake. Давало много добре в момента и имало трофейни шарани и щуки. Аз не се чудих много, взех пощенският код от тях, сложих го в навигацията и след 25 минути бях на езерото. То не беше много голямо, километър на километър и половина. Имаше много островчета, заливчета и ръкави. Най кофтито беше че от едната му страна минава околовръстното на Лондон М25 и идеята ми за тишина и спокойствие потъна в непрестанното бучене на коли и камиони. Платих 20 лири да ловя с две сопи, като рибата разбира се се връща.

За езерото:
http://www.boyer.co.uk/farlowslake.html

Още докато пристигнах и си избирах място, колегите от едната ми страна извадиха към 7 кг огледален шаран. Казаха че ловят на косъм на протеиново топче с аромат на чили и скарида.
На първата си въдица сложих 15 мм протеиново топче с аромат на бял шоколад а задължителната торбичка pva с още три от същите топчета закачих на куката.
На другата въдица сложих плаващо протеиново топче с вкус на чили и скарида както колегите и с една оловна съчма го балансирах да стои 2 см над дъното.
Захраних малко със спод пръчката и зачаках.

Три часа минаха..........нищо. На никой не бута. Обиколих половината езеро и разпитах колегите на какво ловят и какви са им впечателнията. Всички бяха единодушни че това е едно от езерата в Анлия с най-много трофейни риби, но може би поради някокото поредни дни с много ниски температури шарана не беше активен.

Докато се разхождах си харесах едно страхотно закътано местенце където пред мен имаше залив с два острова на около 50 метра от брега и тесен пролив от около 15 метра помежду им. Там са шараните казах си и премистих снаражението на новото място. В следващите няколко часа изпробвах различни примамки и тактики, нищо не проработи. Добре че авера ми който е пишман рибар ни отсрами с едан червеноперка ня бял червей. По цялото езеро никой нищо не хвана и към 3 следобяд бяхме последните останали рибари. Все се надявах нещо ще удари но уви, в тъмното пазача дойде да ни напомни че скоро ще затварят вратите. Събрахме си нещата и по къщята.

До следващият път
Наслука колеги

Коментари

тази статия има 2 коментара. Не бъди срамежлив - остави своя коментар!

 • vwsport
  vwsport
  19.10.2010
  23:15

  важното е ,че сте били сред природата.Иначе езерото изглежда много хубаво

 • labama carp
  24.08.2014
  01:56

  obadimi se,mnogo xybavo ezero do M4,xybavi 6arani-gol,sled gol

Трябва да сте влезнали в системата за да напишете коментар.
Към страницата за логин.

All rights reserved TopBG.org