Пълнен шаран печен на фурна върху сол

Шарана се почиства и измива.Натрива се със сол и смлян черен пипер и оставяме да престои 3/4 ч.Стопяваме на котлона в съд масло и добавяме продуктите както следва:
-шепа ориз,орехи, сатфидки,чашка винце,беконче,кашкавалче, топено сиренце,горчица, препечено люто чушленце,лимонче.Сместа разбъркваме добре и щом ориза поеме водата и виното бух в търбуха на шарко.Трябват ни конци , малко шев и кройка и готовоооооо!На дъното на тавата разстиламе 3 пакета готварска сол.Сипваме малко вода така че да стане на кашичка.Издълбаваме кладенче в което поставяме пълнения шаран по корем.Печем 60 мин при 180 градуса.След като се охлади върху самата риба плътно редим парчета царевица от консерва едно до друго така че все едно са люспите на шарко.С това аранжировката ни приключва.Сервираме шарана върху салата от зеле и настъргани моркови и копър.За по лесното му преглъщане препоръчам Траминер от Хан Крум или Търговище.

Коментари

тази статия има 0 коментара. Не бъди срамежлив - остави своя коментар!

Трябва да сте влезнали в системата за да напишете коментар.
Към страницата за логин.

All rights reserved TopBG.org