Драно пиле-гайда

Написано от vlado_fidera на 20.10.2010 год. пиши по темата
Взех един нож с тъп връх и внимателно започнах да смъквам кожата.От към бутчетата и крилцата остават дупки но ги заших с конец като все едно да съм бил хирург или пък шивач.За да ми е сигурна ръката подложих една малко водка/макар да не съм фен на алкохола/Така го заших пилето че му остана само отвора от задната му страна.Плънката я приготвих по следния начин:-запържих в един по дълбок тиган с около половин пакет масло кромид лук,морковчета,ч.ч.бланширан ориз,шепа две гъбки,риган,чубрица,черно пиперче,малко ситно нарязан магданоз,пасирани скилидки чесън,почистено от семето и нарязано на дребно люто чушленце,малко от бульона на пипето.На котлона бях оставил да се вари бялото месце на пилето.Като го видях че е готово го прибавих към плънката заедно с останали в хладилника парченца кашкавалче,топено сиренце.Грамажи не давам защото всичко е на око и е според вкуса на консуматора.Най накрая напълних кожата с плънката и тя заприлича на топка.Сложих всичко това в една "научена тавичка"сипнах малко водичка,соев сос,олио,горчица и бяло винце една ракиена чашка.Включих фурната на 4 и оставих това хвъркато да се пече така докато му се зачерви кожичката.Много да се внимава да не прегори.След като стана готово седнах на масата отворих си една еднолитрова бомбичка Ариана и няма да ви казвам какво стана.Продължението е ясно.

Коментари

тази статия има 0 коментара. Не бъди срамежлив - остави своя коментар!

Трябва да сте влезнали в системата за да напишете коментар.
Към страницата за логин.

All rights reserved TopBG.org