пържена черна мряна

Измиваме под течаща вода и подсушаваме.Почистваме, като заедно с главата отстранява и вътрешностите. После хващаме всяка рибка за опашката и я топваме в паста от нишесте, соев сос, бяло вино и лют пипер. Пържим в много горещо и ПРЯСНО олио по няколко рибки, за да не се слепват и да не свалят температурата на пържене.
Трябва да почакаш 9-10мин., но пък знаеш защо стомахът ти се свива в очакване...

-----------------------------------------------------------------

Коментари

тази статия има 2 коментара. Не бъди срамежлив - остави своя коментар!

  • vwsport
    vwsport
    03.11.2010
    23:28

    Изглежда много добре когато имам възможност ще го изпробвам.Абе хубаво е месото на мрената ама си има доста кости

  • vlado_fidera
    vlado_fidera
    04.11.2010
    12:25

    Вашият коментар...Вярно, но за разлика от скобара си е направо деликатес особено леко охладено бяло винце.

Трябва да сте влезнали в системата за да напишете коментар.
Към страницата за логин.

All rights reserved TopBG.org