тиролска пръчица

Написано от vlado_fidera на 11.11.2010 год. пиши по темата
Тя е необходима когато ловим на блесна в по дълбоки водоеми.На края на осн.влакно с диаметър 0,18-0,20 мм се връзва троен вирбел.Към долното му ухо завръзваме повод с дължина около 30-40 см и на него връзваме "тиролската" пръчица.Продават се в различен грамаж.На средното ухо на вирбела се закача клипс за бърза смяна и към него следва повод от порядъка на 15-20 см на който повод връзваме блесната.Тиролската пръчица сваля стръвта по близо до дъното особено на водоеми с подводна растителност която не се вижда.

Коментари

тази статия има 2 коментара. Не бъди срамежлив - остави своя коментар!

 • galin
  galin
  11.11.2010
  18:33

  Понякога когато ловя на блесна в дълбоки язовири особено с по-малка блесна наистина съм забелязал е доста трудно да се води блесната в долните водни слоеве защото блесната е лека. Същото се отнася и за големи, бързотечащи реки- течението вдига блесната горе. Аз слагам на основното влакно малка капковидна тежест и след това завързвам вирбела. С този монтаж, много рядко имам оплитания.

 • vlado_fidera
  vlado_fidera
  12.11.2010
  13:01

  Вашият коментар...А каква блесна ползваш? Въртелюшка или клатушка? По мои впечатления сякаш повече удари има на въртелюшката с № 2-3-4.Преди години особено за щука и за бяла риба си правех сам блесните от дръжките на лъжица.Те са идеални и са с умерена тежест.При замятане с тях може да се търси дистанция особено ако влакното не е по дебело от 0,16-0,18 мм.Вече 20-22 става дебело ако търсим рибата в затворени водоеми.Ако сме на река там вече и да прибегнем до 0,20 мм няма да е грешка.

Трябва да сте влезнали в системата за да напишете коментар.
Към страницата за логин.

All rights reserved TopBG.org