Щука на въртяща блесна

Написано от galin на 22.11.2010 год. пиши по темата
Щука на въртяща блесна Вчера решихме да се разходим с приятелката ми. Чудихме се къде да отидем и избрахме една малка река- river Colne в квартал на Лондон който се казва West Drayton. Температурата беше около 10 градуса, облачно, но пък не духаше вятър. Паркирахме колата и видяхме, че имаше вече други рибари. Не бяха хванали нищо голямо, ловяха някакви дребосъци на бял червей.
В реката има бяла мряня, щука, шаран, червеноперка, лин, костур, кефал. Бялата мряна и кефала стигат до много сериозни размери и са основният обект на риболов.
Ние обаче носехме само кутия с блесни и въдица, даже не бяхме взели кеп.
Тръгнахме покрай реката която тече в красив парк. Не след дълго стигнахме едно място където малък приток се вливаше в реката и се образува нещо като малко езеро. Малко на майтап решихме да хвърлим. Сложихме жълта, въртяща блесна номер 2, Мепс и заметнах. Още след падането на блесната и първото завъртане на ръчката последва удар и приятната тежест на рибата отсреща. След кратка борба я изкарахме на брега:

http://www.youtube.com/watch?v=l-nh8y0eMvM

Добре че използвах плетено влакно защото иначе със сигурност щуката щеше да го пригризе. Няколко снимки и обратно във водата:

http://www.youtube.com/watch?v=95YA6qyVjZw


След това безрезултатно оптихме на доста други подходящи места но имаше само плахи почуквания. Срещнахме един поляк който заяви, че е тръгнал да осигури вечерята. Около реката имаше невероятни къщи, а задните им дворове граничеха с реката.
Към обяд пихме по едно кафе с един сандвич и се върнахме обратно по течението. Отново опитвахме всички перспективни места, а така също и езерата около реката. Нищо. На връщане към колата под един голям мост по който минава магистралата M4 и е нечовешки шумно моята приятелка заяви че рибата трябва да е глуха за да стои там. Аз сложих Мепс черен с електрикави точки номер 3 и заметнах под моста. Оставих течението да завлече блесната няколко метра надолу и започнах бавно да обирам. На четвъртото хвърляне последва чудесен удар и след кратка съпротива изкарах приличен костур.
След това пак се върнахме на мястото където извадихме щуката сутринта, сложих въртяща, бяла номер 3 Мепс и с надеждата че щуката която хванахме и пуснахме сутринта ще се e успокоила, заметах отвново. На третото замятане, почти до брега, последва удар и отново щука. Убеден съм че е същата. Прибрахме се доволни от разходката и риболова.
Наслука колеги.

Коментари

тази статия има 5 коментара. Не бъди срамежлив - остави своя коментар!

 • vwsport
  vwsport
  21.11.2010
  22:45

  Браво галине чудесен излет.Като гледам местата са супер за щука.

 • galin
  galin
  22.11.2010
  13:28

  Местата са добри за щука и има чудесна бяла мряна, която стига до 4-5 кг. Надявам се до края на тази година да ми остане един свободен следобед и да си опитам късмета.

 • vlado_fidera
  vlado_fidera
  23.11.2010
  14:37

  Вашият коментар...Добри щуки съм улавял на въртяща се блесна черна на цвят с жълти или червени точки на листото,№ 3.Куките са на фирмата VMC.

 • ribar4eto
  24.02.2011
  22:54

  I moqta rabota e svurzana s tozi 4udesn grad London i dano mi se otdade vuzmojnost da otida na riba nqkoi den.

 • galin
  galin
  05.03.2011
  20:26

  Колега като казваш че работата ти е свързана с Лондон какво имаш в предвид, в Лондон ли живееш?

Трябва да сте влезнали в системата за да напишете коментар.
Към страницата за логин.

All rights reserved TopBG.org