Рибена чорба от главата на шаран

Продукти:
- 1-2 глави от едра риба/шаран, толстолоб, амур, най добре от сом/, 5-6 картофа, 1глава кромид лук, 3-4 скилидки чесън, чушки нарязани на ситно,моркови, 1/2 кафена чашка грах, люти чушленца нарязани на дребно и почистени от семето,олио.
Подправки: сол и черен пипер на вкус, рибена подправка, мащерка, девесил.
Начин на приготвяне:
-В тенджера под налягане наливаме 2 л вода и сипваме чаена лъжичка сол.Нарязваме зеленчуците на дребно и оставяме да се сварят така за около 10-15 мин.Готовите зеленчуци отделяме настрани , а в бульона от варенето пускаме рибните глави.Варим 17 мин от момента на завиране като котлона да е включен на най силната му позиция.Охлаждаме готовите глави и пристъпваме към тяхното обезкостяване.Малко връткава работа е , но си заслужава , защото от тях можем да изкараме близо 1,5-2 чинии чисто месо според големината.Връщаме обратно зеленчуците и почистеното месо в бульона и оставяме да клокнат на котлона още 5-6 мин.Поръсваме с мащерка, девесил.Подкиселяваме на вкус и сервираме докато чорбата е още гореща

Коментари

тази статия има 0 коментара. Не бъди срамежлив - остави своя коментар!

Трябва да сте влезнали в системата за да напишете коментар.
Към страницата за логин.

All rights reserved TopBG.org