Жито

Написано от vwsport на 16.02.2011 год. пиши по темата
Риболовът на жито се практикува главно от късна пролет до есента.Най-честите гости на житото са бабушката,каракудата,платиката,клена и шарана.Хубавото при риболова на жито е,че излизат по едри екземпляри риби.Съществуват много рецепти за направата на перфектното жито.Аз лично го правя така:
Изсипвам около 500-600 грама жито(грухана пшеница) в една купа или малка тенджера и го слагам на котлона.Пускам го на по бавно примерно 5 от 9.Така се вари малко по бавно,но ефекта е по добър.Преждевременно докато се вари житото го разбърквам от време на време.След като кипне,зърната се раздуват и разцъфтяват.Ето тук е много важно като изсипете водата от житото,веднага да го изплакнете със студена вода!!!Така житото остава набъбнало и готово за употреба,ако го оставите в топлата вода то ще стане на каша и няма да става нищо от него.От тук нататъка всеки добавя различни добавки към житото.Аз лично добавям ванилия за аромат.Много от колегите добавят и степчета.Най-добрите са ягода,малина,череша и д.р по избор.Много е важно като добавите аромата да го разбъркате хубаво с житото така,че всяко зрънце да поеме от аромата.Аз лично на жито съм улавял едри кленове,бабушки и каракуди.Куките за жито са от номер 12 до номер 16.За бабушка и каракуда за мен най-добрата кука е номер 14.Житото се нанизва така,че куката да се показва съвсем леко!иначе ще си останем само с кълванетата.Освен за стръв житото е добра добавка и към захранката ни.Едрите зърна примамват по едрите риби.

Коментари

тази статия има 5 коментара. Не бъди срамежлив - остави своя коментар!

  • vlado_fidera
    vlado_fidera
    22.02.2011
    19:02

    Вашият коментар...Житото го заливам с вряла вода така че да го покрие и го оставям да престои 12 ч или пък го сипвам в термос като житото е 1/3 от обема на термоса.Заливам го с вряла вода и оставяме 10 мин.Изсипвам водата и повтарям операцията още 3 пъти.След като излея последната вода от термоса слагам тапата и оставям така до сутринта.Житото е максимално набъбнало и е чудесно за риболов.Размесвам го с 2-3 пакетчета ванилия

  • vwsport
    vwsport
    22.02.2011
    22:26

    Владо като оставяш така житото по няколко часа, не става ли на каша?

  • vlado_fidera
    vlado_fidera
    25.02.2011
    19:41

    Вашият коментар...Житото покривам с вода до толкова че просто да го покрие.Водата е вряла.Престоява на балкона едно денонощие и на другия ден сутринта като стна , житото е поело водата и е набъбнало.Досега не и се е еслучвало да стане на каша.

  • Emko0
    Emko0
    11.04.2011
    18:38

    Аз като варим жито или го права много твърдо или на каша.Ще опитам по вашия начин дано да стане червеноперката доста обича житото.

  • nasko02
    13.08.2020
    12:32

    Вашият коментар...vwsport kolega ot 500 grama gore dolo kato kolichestvo kolko izliza

Трябва да сте влезнали в системата за да напишете коментар.
Към страницата за логин.

All rights reserved TopBG.org