Бракониери на язовир “Тича” с 39 килограма риба.

Написано от vwsport на 01.03.2011 год. пиши по темата
 Бракониери на язовир “Тича” с 39 килограма риба. Заловени са бракониери на язовир “Тича” с 39 килограма риба. Инспектори на ИАРА Сливен са иззели бракониерски мрежи от река “Тунджа”
София, 1 март 2011 г. – Проверка на язовир “Тича” са извършили инспектори от сектор “Рибарство и контрол” към Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Шумен. Инспекторите са забелязали двама бракониери и са предприели наблюдение в рамките на два дни, за да могат да хванат нарушителите. Служителите на ИАРА са сигнализирали на РУ “Полиция” Велики Преслав за съдействие за залавяне на бракониерите. При излизане от язовира и потегляне с кола, нарушителите са спрени от полицейски патрул. В колата е открита 39 кг. риба /платика и каракуда/. На бракониерите е съставен акт за незаконен риболов. Конфискуваната риба е дарена на Дом за деца “Детелина” в град Шумен.

По подаден сигнал на тел. 112 за бракониерски набези, инспектори от ИАРА Сливен са извършили проверка на река “Тунджа”. В района на реката под село Червенаково, инспекторите са открили и извадили 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 30 метра. Те са били в работно положение. Уловената в мрежите 5 кг. риба /червеноперка/ е освободена и върната във водата. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Коментари

тази статия има 0 коментара. Не бъди срамежлив - остави своя коментар!

Трябва да сте влезнали в системата за да напишете коментар.
Към страницата за логин.

All rights reserved TopBG.org