Риболов със силиконови примамки.

Написано от galin на 21.03.2011 год. пиши по темата
Риболов със силиконови примамки. Забелязъл съм че болшинството от колегите в България когато ловят хищници на силиконова рибка просто пробождат тялото на силиконовата рибка с куката на оловната глава и това е. Ако се лови със сравнително малки силиконови примамки не е проблем, когато обаче се лови със рибки от порядъка на 8-12 см многократно се увеличава уловимоста на монтажа ако се монтира тройна кука към опашката, както е показано тук:

http://www.youtube.com/watch?v=jOH48kxoy7U&feature=related

По този начин и най-плахите почуквания се превръщат в уловени риби. Лично аз съм го изпитал многократно винаги когато ловя със по големи силиконови примамки слагам допълнителна тройка. Обикновенно използвам много тънък метален повод да я прикрепя към оловната глава. Реално се получава почти същия монтаж както при Дражкович където вместо силиконова примамка се използва мъртва рибка. Ето видео за двата монтажа:

http://www.youtube.com/watch?v=4z2eDttAyBg

В магазините вече навсякъде се продават готови системи Дражкович, в тях няма нищо слжно обаче и принципа е един и същ. Спокойно могат да се направят в домашни условия и всеки да си ги приспособи в зависимост от нуждите си.

И не забравяйте този вид монтаж си иска и специфичният начин на водене: периодично няколко придръпвания после няколко секунди пауза:

http://www.youtube.com/watch?v=IwsEp6goCnA&feature=related

Много често колегите просто замятът и убират примамката с равномерно темпо все едно, че ловят на въртяща блесна, това води до много слаби резултати.

Наслука

Коментари

тази статия има 1 коментара. Не бъди срамежлив - остави своя коментар!

  • vwsport
    vwsport
    21.03.2011
    16:02

    Много добра статия за спинингистите

Трябва да сте влезнали в системата за да напишете коментар.
Към страницата за логин.

All rights reserved TopBG.org