Пъстърва край Оксфорд на муха. (Fly fishing)

Написано от galin на 10.12.2009 год. пиши по темата
Пъстърва край Оксфорд на муха. (Fly fishing) Месец май 2009, в един топъл ден, с двама колеги решихме да отидем за пъстърва на едно езеро край Оксфорд, за което те отдавна говореха. Имало балканка (broun trout) и америкнка (rainbow trout) и то доста сериозни екземпляри.
От самото начало като пристигнахме останах очарован от приятната обстановка и чистотата. Паркинг за 20 автомобила, добре зареден магазин с риболовни принадлежности и учтиви хора. Билета за един ден риболов струваше 60 британски лири, но както се оказа по късно всичко си заслужаваше парите. Билета дава право да се лови за деня и да се вземат две риби. При улавянето на две пъстърви риболова трябва да се прекрати. Наехме си лодка 15 лири за деня и започнахме риболова. След разговори с колегите и кратко наблюдение на водоема видяхме че рибата се е концентрирала на едно основно място, но то беше окупирано от други колеги, които бяха закотвили лодките си наблизо. Около час безрезултатно обикаляхме брега, когато рибарите в една от лодките ни метнаха да отидем при тях. Оказа се че те бяха уловили максималната бройка за деня и си тръгваха като ни преотстъпиха тяхното място. Споменаха че най-резултатен е бил Olive Fritz Damsel, и че пъстървата единствено атакува когато излезе лек вятър и повърхността се накъдри с вълни.
Само след десет минути първата америкнанка беше в лодката. За час изпълнихме нормата. Пет американки, всичките един калибър-около четери колограма и една почти два килограмова бълканска пъстърва.
Върнахме се обратно в магазина, където изтеглихме рибите и служителя отбеляза какво сме хванали в дневник. Доколкото разбрах вендъж седмично зарибяват с точно толкова бройки пъстърва колкото са уловени през същата седмица.

Коментари

тази статия има 8 коментара. Не бъди срамежлив - остави своя коментар!

 • galin
  galin
  10.12.2009
  02:43

  Ако някой се интересува от координатите на езерото мога да ги намеря и да ги публикувам.

 • Ангел
  10.12.2009
  03:41

  Давай координатите! По принцип, малко ми е далечко, ама при първа възможност бих се отбил да това езерце, някой слънчев ден :)

 • galin
  galin
  10.12.2009
  04:47

  Ок, ще ги публикувам веднага като ги намеря.

 • inn
  inn
  14.12.2009
  18:51

  Na мен може и координати, може и пари да ми пратиш- по принцип и моми не връщам!

 • galin
  galin
  19.12.2009
  22:24

  Ти гледай да го види това жена ти, ще ти ги облъска тези моми в главата:)

 • inn
  inn
  06.01.2010
  17:09

  айде жив и здрав, и за много години,ама на жена ми не казвай!!!

 • galin
  galin
  14.02.2010
  02:10

  Къде се загуби бе човек?

 • galin
  galin
  28.04.2010
  21:31

  след две седмици ще ходя пак на това езеро

Трябва да сте влезнали в системата за да напишете коментар.
Към страницата за логин.

All rights reserved TopBG.org