Домашна захранка

Написано от vwsport на 27.04.2011 год. пиши по темата
Домашна захранка Здравейте колеги.Реших да опитам да си направя домашна захранка.Два дни търсих по интернет съставки и т.н та вече са на лице,но незнам в какви консистенции да ги правя.Някой от вас прави ли си домашна захранка и какви съставки и в какви консистенции я прави.Ето и нещата с които мисля да направя храната:
1.Царевица
2.Жито
3.Кюспе
4.Галета
5.Вафлени кори
6.Коноп
7.Лен
8.Ванилия
9.Смеска за пилета
10.Царевично брашно
11.Ароматизатори ( за платика карамел)
12.Степ ягода (за платика)
13.Захар 1-2 лъжички ( за платика)

Като за начало мисля царевицата и житото да ги смелям.На село дядо ми има фуражомелка.Конопа една част ще изпека и смеля,а друга част ще накисна само да се напука.

Очаквам препоръки от вас колеги как да направя храната.

Коментари

тази статия има 44 коментара. Не бъди срамежлив - остави своя коментар!

 • MIRON
  MIRON
  21.04.2011
  20:36

  Вашият коментар...карамел

 • MIRON
  MIRON
  21.04.2011
  20:38

  топинг карамел

 • MIRON
  MIRON
  21.04.2011
  20:56

  глина

 • vwsport
  vwsport
  21.04.2011
  21:02

  да за глината е ясно.С нея ще постигна цвят и тежина

 • Kiro Spirtov
  Kiro Spirtov
  21.04.2011
  23:07

  Сега едвам гледам,но утре ще се включа с удоволствие в темата

 • Kiro Spirtov
  Kiro Spirtov
  22.04.2011
  12:09

  Значи Любо,аз също нямам кой знае какъв опит с готови компоненти,но пък от години колекционирам статии,които са от голяма полза и най-вече са пробвани.Експериментите с добавянето на някои съставки също са част от играта и често носят неочаквано добри резултати.Статията,която ще постна е от 2001г. и дава насоки относно основните компоненти и количеството им.

  Основни компоненти

  Съществуват няколко базови групи компоненти за формиране на основата за подхранка: хляб, царевица, бисквита и различни семена. Всяка от тези групи съдържа много продукти с различни свойства.
  Хляб
  Сухарите или т. нар. галета са универсалната основа за всяка добра подхранка. Смело можете да слагате около 20-30% галета в подхранката, без да се страхувате, че ще предозирате. Съществуват два вида сухари - от пшеничен хляб, любимо лакомство за платиката и едрата червеноперка, и от ръжен хляб, подходящи за лов на всякаква риба от всички размери. Това обяснява защо се използват по-често сухари от ръжен хляб. Сухарите поемат голямо количество вода и придават на подхранката рехавост. Отчитайки този факт, някои риболовци ги навлажняват отделно. На практика, ако овлажнявате сухарите заедно с подхранката, те ще направят цялата подхранка по-рехава.

  Царевично брашно

  Царевичното брашно, както и царевицата, се явяват втората по важност съставка в подхранката. Тази съставка представлява 10-20% от общата смес.

  Сладости

  Захарта привлича практически всички видове риби и е добър стимулатор на апетита. Затова често в подхранката се добавят до 15-20% сладки компоненти: PV1, сухари от меден хляб или в България - бисквита. Всички тези продукти играят ролята и на слепващи вещества при риболов на течение, когато топките с подхранка трябва да се разбиват едва когато достигнат дъното. През зимата обаче рибите реагират по-добре на соления вкус. През зимния сезон е по-добре да минете без сладки компоненти или да добавите една супена лъжица сол на 3 кг суха подхранка.

  Семена

  Смлените семена от маслени култури - коноп, лен или орехи, могат да бъдат включени в повечето подхранки за риболов на дъното. Те привличат рибата и показват къде точно е хвърлена подхранката, тъй като частиците им не поемат вода и изплуват към повърхността. Те представляват основна част от подхранката за едра платика и лин.

  Физическите параметри на подхранката

  Необходимо е да се контролира и ако е необходимо, да се променят следните параметри на подхранката:

  Размерите на частиците

  Търсете съотношение между размера на частиците и големината на рибите, които искате да ловите. При риболов на повърхността и на уклей частиците трябва да бъдат ситни, а за риболов на дъното - едри и средни във всички останали случаи. За получаване на различен размер частици се ползват различни по размер сита.

  Лепкавост

  Тя зависи от съдържанието на сладките компоненти в подхранката. Влияе се и от поведението на топките храна във водата - скоростта на разтваряне и съответно цялостната работа на подхранката.

  Плътност

  Тя трябва да бъде съобразена в зависимост от дълбочината и силата на течението. За увеличаване на плътността (т. е. при дълбочина и течение) добавете ситен пясък или глина и топките ще потъват бързо и отвесно.

  Цвят

  Всяка подхранка има различен цвят - от бледожълт до тъмнокафяв. Окончателният цвят зависи от съотношението на тъмните и светли частици. При подготвяне на подхранката трябва да се има предвид, че тя потъмнява след овлажняване.

  Хранителност

  Богатите на масла и захар компоненти правят подхранката по-питателна. Такива смеси се препоръчват при риболов на по-едри риби, тъй като дребната риба ще се нахрани, преди да открие куката с вашата стръв. При всички случаи тези съставки не трябва да бъдат повече от 10-20% от общата маса на вашата подхранка. Зимата наблегнете повече на галетата и царевичното брашно.
  Качество
  За приготвяне на качествена подхранка ползвайте качествени компоненти. Всички те трябва да бъдат пресни, с нормален цвят и мирис. Не купувайте големи количества компоненти, ако няма да ги използвате веднага.
  Съхранение
  Ако искате да правите голямо количество суха смес, помислете за правилното й съхранение. Най-добре разфасовайте в пакети по 1-2 кг, които са херметизирани.

 • Kiro Spirtov
  Kiro Spirtov
  22.04.2011
  19:51

  ГАЛЕТИ,БИСКВИТИ,СЕМЕНА...

  При съставяне на дадена захранка се борави със свойствата и ефектите на всяка от нейните съставки-дисперсиращи,хранителни,лепливи,неутрални,възбуждащи.Този състав може да се променя по желание,според мястото на риболов,условията и търсените риби.Например:30%дисперсиращи,30%неутрални,30%лепливи,10%възбуждащи.Изборът на брашна е функция и от тяхната хранителна стойност.

  Галетата,независимо дали е от цял хляб(кора и среда) или само от коричка,е голяма част от състава на нашите захранки.За да се направят адаптирани смеси,трябва да се вземат предвид както лепливостта,така и хранителните свойства.

  ХРАНИТЕЛНА ГАЛЕТА ОТ КОРА И СРЕДА НА ХЛЯБ
  Галетата от кора и среда на хляб произхожда от хляба,с който се храним всеки ден и обикновено присъства в дома ни.Този компонент достига от 15 до 30% от състава на нашите рецепти за захранки.Често се използва в захранки за платика и по-големи риби.Разбира се,може да се използва и при по-дребни риби,стига да се внимава да е с по-фина гранулометрия.Когато е суха,тя е бяла на кафеникави петънца,а щом се намокри,става светлокафява.Трябва да се има предвид,че това брашно има много голяма хранителна стойност,тъй като съдържа голямо количество белтъчини и въглехидрати.От друга страна,лепливостта му по скала до 10 е 5.

  МАЛКО ЛЕПКАВА ГАЛЕТА ОТ КОРА НА ХЛЯБ
  Галетата от кора на хляб или т.нар. препечена галета,също произхожда от хляба,който ядем.Разликата е в това,че е минала през фурната,което и е придало по-тъмен цвят.Трябва да се знае,че колкото е по-тъмна,толкова по-бедна е откъм хранителни свойства.Тази галета се използва по-конкретно за риболов на бабушка на езеро или бавно течащи води.Има по-малка лепливост от тази на галетата от кора и среда-по скалата до 10 е 2.Дозата и е от 25 до 50% от нашите смеси.Трябва да се знае,че това колко прясна е галетата е от първостепенна важност.Нейният цвят варира отчервенокафяв,когато е суха,до тъмнокафяв,когато е овлажнена.

  МНОГО ЛЕПКАВА ГАЛЕТА ОТ ФЛАМАНДСКИ ХЛЯБ
  Галетата от фламандски хляб е с много голяма лепкавост.Това брашно може да се използва за риболов на едри риби на водоеми с постоянно и силно течение.Дозировка в сместа-10 до 15% максимум.Лепливост-8 от 10.

  ЦВЕТНА ГАЛЕТА
  Червената и жълтата флуо галети не са предназначени да бъдат основен елемент на захранката,а по-скоро визуален стимул.Тяхната лепкавост е идентична на тази на галетата от кора и среда на хляб,но са за предпочитане при риболов на големи риби.Дозировката им е от 10 до 15%.

  МАСЛЕНИ БИСКВИТИ
  Маслените бисквити са най-често използваните.Брашното от маслени бисквити представляванатрошени бисквити.Използва се при риболов на големи риби,тъй като е богато на захар.Лепкавостта му е много малка-2 по нашата скала от 10.Цветът му варира от светлокафяв,когато е сухо,до червеникавокафяв,когато е в овлажнено състояние.Дозировката му е от 5 до 15%.

  БРАШНО ОТ СЛАДКИШИ
  Брашното от сладкиши доста се харесва от бабушката,шарана и най-вече от лина,който го обожава.Това е много сладък продукт,с тъмнокафяв цвят и много приятна миризма.Освен това притежава лепкавост,която е не по-малко интересна-6 от 10 по нашата скала.Дозировка-от 10 до 20%.При всички случаи трябва да се внимава,тъй като е много хранително.

  СМЛЕНИ БИШКОТИ ЗА РИБОЛОВ НА ПОВЪРХНОСТТА
  Брашното от смлени бишкоти,е получено чрез смилане на бишкоти.Това брашно е ефективно при риболов на повърхността,лепливостта му е около от 10,цветът му се променя от светлокафяв до червеникавокафяв.Трябва да се внимава при овлажняване,тъй като набухва много.Дозировката му е 10 до 15% от сместа.

  ЕПИСЕИН-НЕЗАМЕНИМ ЗА БАБУШКА
  Еписеинът е нещо като бисквитено брашно,но има доста специфична приятна миризма.Използвано най-вече за бабушка,това брашно има червен,а понякога дори и черен цвят.Сладък е като бисквитите,но лепкавостта му е слаба-3 от 10.При дозировка от 10 до 25% от сместа,това е незаменим продукт за захранките за бабушка.Останалите шаранови риби също не са безразлични към него.

  СУПЕР ПАСТОНЧИНО
  Жълтото или червено пастончино произхожда от италиански бисквити.Както и братовчета му-флуо галетата,това брашно се използва предимно за визуален стимул.Към него проявяват интерес предимно едрите риби.Цветът му е червен или жълт и се използва в количство от 5 до 15% от захранката.Лепливост-3 от 10.

  БРАШНО ОТ ТИКВЕНО СЕМЕ
  Това брашно произлиза от тиквата.Харесва се изключително много от платиката.Има и слабителен ефект,което го прави лесно смилаемо.Притежава лепливост 4 от 10,което също не е за пренебрегване.Влиза в 10 до 20% от състава на захранката.

  ЦАРЕВИЧНО БРАШНО
  Това брашно е с бледожълт цвят.Подходящо е за всички видове риби,от уклей до шаран.Лепливостта му е малка-3 от 10.За сметка на това,има свойството да образува облак.Може да участва от 15 до 25% от състава на нашите захранки,но може да достигне и до 40% при захранките за риболов на повърхността.

  СУПЕР ФИНО БРАШНО
  Суперфиното царевично брашно се проивежда от смлени царевични зърна,но след екстракцията на зародиша.Това е причината да не е толкова богато на растителни протеини,колкото класическият му вариянт.Тъй като е много фино,се използва най-вече за риболов на дребна риба между двата слоя вода или на повърхността.Създава много атрактивен облак с бледожълт цвят.Използва се предимно за захранки за риболов на повърхността в дозировка 15-35%.Лепливост-3 от 10.

  СУРОВ И ПЕЧЕН ГРИС
  Финият царевичен грис може да се използва по 2 различни начина.Първият е да се използва суров.В този случай има уникални дисперсиращи свойства,разбира се,в жълт цвят.Дозира се от 10 до 20% от състава.
  Във вторият вариянт,който е по-подходящ за по-едри риби,грисът се пече около 20 минути.След това се оставя да изстине и се добавя към захранката.В тази конфигурация грисът става много лепкав и хранителен.По нашата скала можем да му дадем 8 от 10 за лепкавост,докато в естествения му вид тя е не повече от 2.Дозировката му може да бъде 20 до 30% от сместа.

  ГЛУТЕН
  Царевичният глутен е отлично средство за наторяване на почвата.Що се отнася до риболова,той се смята за прекалено хранителен.Предпочитан е само за захранка на големи риби.Има лепкавост 4 от 10.Избягвайте да го добавяте в количество повече от 5% от общата смес.

  КАЧАМАЧЕНО БРАШНО
  Това бршно е с кафяв цвят и с приятен мирис на препечено.Получава се от смлени печени царевични зърна.Има лепливост 4 от 10 и свойството за образуване на облак,което не е за пренебрегване.Качамаченото брашно е ефикасно за всички риби.Препоръчва се дозировка 10 до 20%.

  БРАШНО ОТ МАКОВО СЕМЕ
  Това брашно е черно на цвят и произхожда от маслодаен мак.Става дума за дисперсант,който има хранителни свойства.Платиката проявява особен интерес към тази съставка,но линът и шаранът също не са безразлични.Лепкавостта му е 3 от 10.Дозировка:от 10 до 30%.

  КЮСПЕ
  Царевичното кюспе се получаваслед пресоване на царевични кочани.Така получено,кюспето се кипва и става предпочетан деликатес за рибите.За да го приготвите,кипнете тенджера вода,махнете от котлона и сипете кюспето.Оставете така да престои една нощ,за да се надуе,а след това добавете към захранката.Така приготвено,става много ароматно,има светлокафяв цвят и лепкавост 4 от 10 в суров вид и 6 от 10 след кипване.За сметка на това е относително хранително.За предпочитане е за платика,каракуда,шаран,лин.Дозировка:10 до 20% от общата смес.

 • MIRON
  MIRON
  22.04.2011
  22:12

  nqmam wreme da 4eta o ribi

 • MIRON
  MIRON
  22.04.2011
  22:12

  po mako pisane pove4e ekspirimenti

 • Kiro Spirtov
  Kiro Spirtov
  23.04.2011
  12:05

  НАТУРАЛНА КОПРА ЗА ПЛАТИКА И БАБУШКА
  Натуралната копра ебрашно от ядката на кокосов орех.Взема се бялата част,която се пресова и става на кюспе.Кюспето се смила,за да се получи брашно.То е тъмнокафяво и е много харесвано от платика и бабушка.Копрата има много слаба лепливост-2 от 10,но за сметка на това има отлични дисперсионни свойства,а в добавка и слабително действие.Участието в захарнката е от 15 до 30%.Този продукт не е за пренебрегване.

  КОПРА МЕЛАСА
  Това е натурална копра,към която е добавена меласа-много плътна и богата на захар течност.Цветът е почти черен.Лепливостта е съвсем леко подобрена от захарта.Но веднъж щом захарта се разтвори във водата,копрата си възвръща основното свойство-да бъде добър дисперсант.Лепливост 3 от 10.Дозировка:15 до 30% от общата смес.Използва се много за платика и бабушка,но се цени и от други видове.

  БЕЛГИЙСКИ КОКОС
  Белгийският кокос е брат-близнак на натуралната копра.Разликите са в по-фината структура и по-различния цвят.Това е дисперсант с лепкавост 2 от 10.Дозировката в захранката е 15 до 30%.Към това брашно проявяват интерес всички видове:платика,бабушка,уклей...

  СМЛЯНО КОНОПЕНО СЕМЕ
  Получава се от смилане на семена на промишлено отглеждан маслодаен коноп.Този доста ефикасен дисперсант с кафяво-зелен цвят кара захранката да работи като спомага за дифузията на всяка от частиците.Конопеното семе се продава в естествен вид или смляно.Някои предпочитат да си го смилат сами,тъй като смятат,че е по-ефикасно.Лепливост- 3 от 10.Трябва да се внимава да не се предозира,тъй като има богати хранителни свойства.Това се дължи на високото съдържание на масло-30%.Дозировка-10 до 20% от общата смес.Харесвано от всички риби,най-вече от бабушката.

  ПЕЧЕНО КОНОПЕНО СЕМЕ
  Печеното конопено семе не е толкова хранително,колкото сурово смляното.При топлинната обработка се намалява съдържанието на масло.За това пък си остава добър дисперсант с тъмнокафяв до черен цвят,придобет при печенето.Трябва да се знае,че можете и сами да си го приготвите-като изпечете смляно сурово семе.Техниката е проста:слагате във фурната и печете.Внимавайте да не го запалите.Колкото повече го печете,толкова повече се губи от хранителната му стойност поради намаляването на масленото съдържание.Лепливостта е съвсем малко по-добра от тази на суровото смляно конопено семе.Дозировка:10 до 25% от общото съдържание.

  СУПА ОТ КОНОПЕНО СЕМЕ
  Конопът може да се използва и на супа-смляното семе се залива с топла вода,като се оставя да престои цялата нощ преди деня за риболов.Много ефикасно за овлажняване на захранката.

  КОНОПЕНО СЕМЕ МЕЛАСА ЗА ЛЯТОТО
  Може да се използва също и конопено семе меласа.Ето как:вземата смляно конопено семе и сипвате течна меласа,докато получите лепкава и хомогенна смес.След като направите топките,оставете ги да съхнат на слънце,докато сместа се втвърди.Когато изсъхнат,топките са готови за хвърляне във водата.Много ефикасно за лятото.Това брашно също е много харесвано от рибите и особено от бабушката.

  ГЪЛЪБОВА ТОР
  Това бяло на цвят брашно се използва в доста от захранките за бабушка.На някои места прави чудеса,но за това пък на други не става за нищо.Преди да се добавят към храната се разреждат с вода-като супа.Използва се повече заради дисперсионните му качества,отколкото заради лепливостта.Като се има предвид това,все пак можем да му дадем 3 от 10 за лепливост.Дозировката е между 10 и 20% от сместа.

  БРАШНА ЛАКСАТИВИ

  БРАШНО ОТ АЛОЕ
  Брашното от алое е със светлозелен цвят.Трябва да се използва много внимателно,тъй като е неприятно когато се вдиша от близо.Освен това е доста летливо.Лаксатив е и се използва в комбинация с някой по-хранителен компонент.Лепливостта му е 3 от 10,но като се има предвид малката дозировка,в която може да се използва (една,максимум две супени лъжици на килограм)може да не се взема предвид.Всички риби го харесват,но е за предпочитане при захранки за големи риби-линове,платики,едри бабушки.
  ПЕЧЕНИ ФЪСТЪЦИ
  Смлените печени фъстъци са продукт,който трябва да се използва много внимателно,тъй като са с висока хранителна стойност.Светлокафяв цвят и лепливост 4 от 10.Предвид хранителната стойност,използват се в дозировка 10 до 15% за големи риби шарани,каракуди.

  МАСЛЕН АРАХИС
  Масленият арахис е брашно с тъмнокафяв цвятСъдържанието му на масло е относително голямо,което го прави доста хранително.Има лепкавост 4 от 10, и дисперсионните му свойства не са за пренебрегване.Може да се използва при видове риболов,но все пак се предпочита за по-едри риби.Дозировката му е 5 до 20% от сместа.

  ОТБРАН АРАХИС
  Арахисът от най-фин сорт,за разлика от масления,почти не съдържа масло.Това се дължи на обработката в етапа на производство.Смного светъл цвят,фино смляно,това брашно се използва предимно за риболов на дребна риба на повърхността.Лепкавостта му е 2 от 10,като има и дисперсни свойства.Дозировката е 10 до 30% от захранката.

  PV1
  PV1 на брашно е продукт,който се използва повече заради лепливостта,отколкото заради хранителните свойства.Става за бабушка,платика,лин,дори и за шаран.Лепкавостта му се оценява на 8 от 10,което го прави един от най-лепкавите продукти.Дозировката му е от 10 до 40% от захранката,като това зависи от течението,дълбочината и останалите съставки и съответните им свойства.

 • vwsport
  vwsport
  23.04.2011
  18:19

  Много изчерпателна информация Кире.Много благодаря
  Аз вчера и днес си бях на вилата в безден и минах през костинброд.Купих си смески за пилета,кюспе и си смлях царевица и жито.Утре съм на Богров за други съставки

 • vwsport
  vwsport
  24.04.2011
  11:12

  Сега се връщам от Богров купих галета,коноп и някаква захранка за риби с доста ванилия и коноп беше левче килото.Конопа го намерих само на едно място и то вносен.В Бг нещо не го правят цената му е малко скъпичка 4 лева за килограм,но като се има предвид,че се слага 300 грама на 4 кг захранка си е добре.Остава ми само ароматизатор да си взема.Галетата и ванилията миришат много хубаво

  Ето и цените на всички неща до момента.

  1.Кюспе 0.70ст/кг
  2.Смески за пилета 0.65ст/кг
  3.Царевица - 0.30 ст/кг
  4. Жито 0.30ст кг
  5.Галета бисквита 1лв/кг
  6.Ванилия 1лв/кг
  7.Коноп 4 лв/кг

 • MIRON
  MIRON
  24.04.2011
  12:35

  e kolega 6tesam blagodaren da dade6 kordinati za vaniliqta

 • vwsport
  vwsport
  24.04.2011
  23:32

  Колега знаеш ли къде е пазара на Богров?Ако незнаеш ще се опитам да ти обясня иначе за ванилията няма как да не я видиш има една улица на която се продават само фуражи като обиколиш там ще я видиш ванилията

 • MIRON
  MIRON
  25.04.2011
  11:06

  mersi mnogo!!!!

 • Kiro Spirtov
  Kiro Spirtov
  25.04.2011
  13:02

  Любо,така като обиколи и костинбродския и подуянския(богровския)на кой от двата има по-голям избор?Конопа гледам си го взел от подуене,да не би да е нямало на костинброд.

 • vwsport
  vwsport
  25.04.2011
  13:26

  Конопа го взех от богров кире заедно с галетата и ванилията.На костинброд минах петък и работеха само 2-та магазина за фураж,а самият пазар е събота и неделя там може и да се намери коноп,но в магазините за фураж нямаха,даже на едното място човека незнаеше какво е коноп.На богров на няколко места имаше доста голям избор кюспета,галети,ванилии и всякакви смески.Сутринта гледах по Хоби тв един пич ловеше здраво каракуди и някоя друга платика на ез.мандра.Захранката му бе напълно домашна,каза ,че сам си я прави.Интересното бе,че през цялото време много хвали ръженото брашно и сега се чудя дали да не взема 1 пакет

 • vwsport
  vwsport
  25.04.2011
  13:32

  Сега пак ти прочетох коментара Кире.Така като говориш аз разбирам,че говориш за Богровския и подуенския като един,а те са 2 различни

 • Kiro Spirtov
  Kiro Spirtov
  25.04.2011
  13:52

  Не знаех че са различни.Подуенския е в събота,богровския в неделя,та си мислех че търговците се местят,ама явно съм се заблудил.Другата събота мисля да отида до подуене и ще кажа цените и продуктите.Иначе тоя епизод на мандрата май съм го гледал.Даже и халва слагаше на захранката.

 • vwsport
  vwsport
  25.04.2011
  13:59

  да тахан халва слагаше.Да прав си че повечето търговци и на двата пазара са едни и същи,аз имах предвид,че са на различни места и затова са различни.Все пак кажи как са цените на подуене като отидеш

 • Kiro Spirtov
  Kiro Spirtov
  25.04.2011
  14:20

  Непременно

 • vwsport
  vwsport
  26.04.2011
  22:47

  Вашият коментар...

 • vwsport
  vwsport
  26.04.2011
  22:47

  Купих и ръжено брашно 1 кг - 1.20лв

 • vwsport
  vwsport
  26.04.2011
  22:49

  смятам захранката я правя в разфасовки от 2.5кг като консистенцията да бъде галета 1 кг и от всичко останало по 0.500гр,коноп около 200-300 грама

 • Kiro Spirtov
  Kiro Spirtov
  27.04.2011
  19:20

  Едно ароматизаторче и става екстра

 • vwsport
  vwsport
  27.04.2011
  19:33

  Брат ми е купил 3 различни ароматизатора на ван де ренде.Довечера сигурно ще правим разфасовки на храната.Ще пусна и снимки

 • Kiro Spirtov
  Kiro Spirtov
  27.04.2011
  20:10

  Супер.Ароматизаторите на ВДЕ като че ли са най-добрите.

 • vwsport
  vwsport
  27.04.2011
  20:19

  абе да ти кажа,че са добри добри са ама и цената им е добра,гледам че на всяко пакетче от по 250грама пише 5.50 лева

 • MIRON
  MIRON
  27.04.2011
  20:30

  kaji kolko kinti nakraq ti izleje doma6nata zahranka na kilo

 • vwsport
  vwsport
  27.04.2011
  21:49

  туко що сметнахме с брат ми.Значи с всички съставки се пада по 1.60 лв за килограм.Като се има предвид,че ароматизаторите оскъпиха повечко.Направихме захранка за бабушка и платика.За бабушката добавихме ароматизатор ВДЕ роач, а за платиката добавихме ВДЕ тути фрути Биг фиш и ВДЕ Карамел.Според мен захранката не отстъпва по нищо на купешките като ВДЕ и Джаксън и Трапер.Като се замисля може би и на производителя му излиза към 2 лева пакета нататъка всичко е надценки.....За сега сме направили около 8 кг захранка.Доста от съставките останаха.Ароматизаторите са на половина тъй като се слага 200 грама на 4 кг храна.По нататък пак ще забъркаме.

 • vwsport
  vwsport
  27.04.2011
  21:56

  Ето и всички компоненти от които се състои моята захранка:

  1.Галета
  2.Жито
  3.Царевица
  4.Кюспе
  5.Коноп
  6.Ръжено брашно
  7.Ванилия
  8.Смески за пилета
  9.Степ ягода
  10.Ароматизатори ВДЕ

 • Kiro Spirtov
  Kiro Spirtov
  27.04.2011
  23:30

  Ааа вие сте взели сухи ароматизатори,щото аз имах предвид течни.То не че има голяма разлика,течните са по 500мл. с цена 10лв.Иначе как ухае захранката?Различава ли се миризмата с пакетираните такива?

 • MIRON
  MIRON
  27.04.2011
  23:38

  super zna4i si zaslujava 4ovek da odeli vreme v tazi kriza zada si napravi zahranka!inie s moq 4ovek skoito hodim za riba sme prigotveli furajite no samo ostava da smelim kuspeto no nqma da slagame aromatizatorite n vde,step4eta,smeskite za pile,rajenoto bra6no.nie zalagame na po malko hrana pove4e glina ili karti4ina!

 • vwsport
  vwsport
  28.04.2011
  00:09

  Да сухи ароматизатори,но имаме и един течен на сенсас карамел дето е 10 лева.Захранката мирише все едно е купена.Аромата е перфектен и доста силен.Колега Мирон, това което казваш,че замисляте да правите с твоя колега мисля,че е добре за по студените сезони.Сега за лятото мисля,че трябват аромати.Все пак пробвайте.

 • toshaky
  toshaky
  28.04.2011
  00:58

  Едно голямо благодаря на колегата Киро за споделените статии. Аз също пробвам домашни захранки, но само от две години и нямам много опит. Това, което мога да добавя към темата е, че е хубаво захранката да е мазничка. Незнам на Богров дали има кроасани, но на Подуене има едни кроасани, които като се изсушат и се смелят дават страхотен аромат, вкус и мазничко. За ароматите ми се струва, че да слагаш такива на прах е малко прахосничество, защото захранката, като преседи малко и си губи от аромата, освен ако не я затваряш херметически в плик. За това ползвам от течните директно на водоема. Колега vwsport, понеже виждам, че ти си страшно всеотдаен и пълен с ентусиазъм ето това нещо мисля, че ти е убягнало - сухо мляко и също така кокосови стърготини за платиката. Сухото мляко мисля, че работи много добре!

 • vwsport
  vwsport
  28.04.2011
  10:00

  Здравей колега toshaky радвам се,че се включи в темата.Относно ароматите в пликовете в които сложихме захранката няма грам въздух.За всеки случай имам и един течен ароматизатор на Сенсас за платика.Относно кокосовите стърготини имам доста.Ще добавя като тръгна да използвам храната.За сухото мляко бях чел но забравих за него.Относно кроасаните си много прав,че миришат хубаво.Дядо ми слага от тях на кучетата на вилата ми.Лошото е че са пълни с шоколад.Има и бейк ролс аз смлях във фуражомелката 1 кг от него,но е доста мазен и ме беше страх да го сложа в захранката

 • maniakmafaka
  28.04.2011
  22:45

  аз мисля,че ако сложиш заешки гранули няма да сбъркаш в нея съдържа люцерна бабушката си я обича.

 • toshaky
  toshaky
  28.04.2011
  23:20

  Аз бях взел кроасани без шоколад. От тях трябва да провериш дали няма, но трябва добре да изсъхнат. Обърни внимание на захранките за платика, че са доста мазни. Специално на Мондиал съм я заглеждал и има доста мазничко. Има и едно дето е като Нескуик, то къщо дава много аромат и е мазно.

 • vwsport
  vwsport
  28.04.2011
  23:34

  Колега за заешките гранули се чудех дали да сложа ама реших да не слагам.Ароматизатора които добавих за бабушка мирише здраво на чубрица.Продавача е казал на брат ми,че именно с тоя аромат на чубрица е разбил бабушките.Колега toshaky да прави ми впечатление,че мондиала е малко мазен,както и джаксъна.За сега мисля да не добавям нищо към храната.Ще пробвам как е и за другата част захранка,която чака да бъде объркана ще добавя някои неща :)

 • toshaky
  toshaky
  29.04.2011
  23:18

  Това за чубрицата не го бях чувал, ще се редвам да споделиш какъв е резултата.

 • vwsport
  vwsport
  30.04.2011
  22:27

  аз и от други места съм слушал за чубрицата.Определено ще ти кажа как работи храната,но скоро няма да ходя за бабушки.Надъхал съм се на шарани и на 05.05 заминавам на Исперих за 4 дни

 • toshaky
  toshaky
  01.05.2011
  01:03

  Успех ти желая и сподели после!

 • GoshkY
  06.05.2012
  20:22

  Продавам попови прасета и калифорнийски червеи ! Цената е много изгодна .
  Телефон за връзка : 0885511710
  Георги Йорданов

 • kle4o96
  kle4o96
  22.05.2012
  21:57

  браво
  добра информация

Трябва да сте влезнали в системата за да напишете коментар.
Към страницата за логин.

All rights reserved TopBG.org