Плуваща тежест за изкуствени примамки

Написано от vwsport на 23.05.2011 год. пиши по темата
Плуваща тежест за изкуствени примамки Хитрото приспособление Diving Sinker (плуваща тежест) е незаменим помощник за спинингиста. Използва се за водене на леки изкуствени примамки - предимно блесни и воблери, на желаната от рибаря дълбочина. Един от най-известните варианти на този такъм се произвежда от финландската фирма "Куусамо"
Работейки с оригиналната конструкция на плуващата тежест на тази фирма, вие лесно можете да достигнете зададена от вас дълбочина в диапазона от 2 до 12 метра. При това безпроблемно се използват дори свръхлеки спинингови примамки, чиято самостоятелна употреба заради малкото им тегло е невъзможна при водене на голяма дълбочина или на предварително определен воден хоризонт.
С помощта на Diving Sinker с неголямо тегло може да се осъществява водене на изключително леки блесни и плаващи воблери в близост до повърхността или пък при необходимост да ги потопим на нужното разстояние под водата. При засичане тежестта променя ориентацията си (изправя се) и не създава допълнителна съпротива при изваждане на линията с плячката. За рибаря остава само да вмъкне улова в лодката си. Такъмът има още едно голямо предимство: ако обстоятелствата налагат някаква промяна в начините или тактиката на риболова, конструкцията на плаващата тежест позволява тя да се пребалансира!
Разнообразието от Diving Sinker е огромно - пускат се както в обикновено изпълнение, така и във варианти с въртящи се лопатки, което служи като допълнителен дразнещ фактор за хищника.
Източник: http://www.hunter.bg

Коментари

тази статия има 2 коментара. Не бъди срамежлив - остави своя коментар!

 • galin
  galin
  23.05.2011
  17:10

  Това приспособление ще бъде много полезно. Досега не съ попадал на него.

 • vwsport
  vwsport
  23.05.2011
  18:10

  да и на мен ми хареса като го видях въпреки,че не съм много фен на този риболов мисля,че ще свърши добра работа

Трябва да сте влезнали в системата за да напишете коментар.
Към страницата за логин.

All rights reserved TopBG.org